Marknad i Almoradi!!

Imorse visade sig vädret på bra humör, så vi tog en tur till marknaden i Almoradi, bara ca 15 min bort . Det var inte så mycket folk utan lagom mysigt att gå där o strosa o kolla runt. Blev en ny väska o plånbok till mig o några andra små grejer... och så churros! Såå goda då man äter dem här i Spanien!!!

Nu har vi just badat en stund i poolen efter att ha blivit serverade lite lunch på soltaket av mamma! Varma toast med lite frukt till - mums vad gott!!

Ikväll är det mamma som har Halv 8 hos mig, spännande att se vad hon hittat på!! Nu ska jag vila mig en stund;)


JAA!!! Vi kan se månen:)!

Det är alltså klar himmel!! Det ökar vår chans att det ska bli uppehåll imorgon, så vi kan åka till marknaden i Almoradi:)!
Det blev en trevlig middag hos Marianne o Sven, då vi till sist kunde simma dit;)!
Pratade med Evelina ikväll o med Henke. Hampus stackaren vurpade med cykeln då han varit o tränat ikväll:(! Hoppas han inte skadade sig föör mycket!!

God natt med er<3


Ursäkta bilderna- ska fixa till dem sen

Såg nu att bilderna var skitsuddiga - ska fixa dem sen - vet inte hur exakt jag gör på ipaden!!!


Sep. 28, 2012


Det var väl ett h-vetes regnande nu!!!

Alltså - han måste vara RIKTIGT förbannad på nån däruppe, det var minsann länge sen jag såg det ösa ner så här.... Det är som om nån står med stoora hinkar o bara häller ner!!! Jag lovar - jag skojar INTE!!!
Vi ska på middag hos goda vänner till mamma o pappa, de bor bara på andra gatan... Men just nu finns det inte i vår fantasi att vi kan gå! Även om vi tar med ombyte så lär det med bli dyngsurt!!! Jaja det är bara att vänta!

Vi tog i alla fall en biltur innan och såg oss omkring lite!



Regn och lite regn till...

Jaha idag minsann blev det ingen strand, ingen pool och ingen sol:(! Jo förresten -solen tittade visst fram 10 min ikväll!! Men det var när jag höll på med mina förberedelser av "Halv 8 hos mig"!

Det började regna redan i morse, så vi tänkte att vi väntar med promenaden då... Men det blev värre o värre med regnet så efter frukost och ett par timmars avvaktande på att det skulle sluta regna så bestämde vi oss för shopping i Elche i stället! Skulle annars gått på marknad i Rojales(byn nedanför)...

Elche ligger ca 3 mil härifrån. Ett stort köpcenter åkte vi till med massa kul butiker! Blev lite shoppat både till mig o barnen... Barnbarnen hittade jag inget kul till så det fick vänta!
Vi hittade en bufferestaurang med en ENORM buffé- där fanns sååå mycket gott... Kostade 9,95 euro per person och då ingick ALLT(sallader, pastarätter- säkert minst 15 olika, pizza, dessert, dryck - även vin/öl, kaffe....)! Myyycket prisvärt och gott! Smakade för första gången i livet pizza med vit choklad och Oreokex!!! Märklig smakupplevelse...

Min halv åtta hos mig utmynnade i ;
Förrätt; rårakor m chilicreme o bacon
Varmrätt; kyckling à la crema m färgad pasta på toastbädd
Dessert; jordgubbsblixt på Spanskt vis!

Blev gott o det blev 10 poäng;)!!

Nu säger jag god natt!!!


Sol, bad och mat!!

Idag efter morgonpromenad och frukost så packade vi lite saker o åkte till stranden i Guardamar- ca 15 min med bil! Det blåste som tusan där, men oj vilka varma vindar och vad underbart härligt i vattnet!!! Blev ca 2 timmar där,sen gav vi oss hem så vi inte skulle bränna oss. Man har ingen supergrundfärg precis efter denna svenska sommar...

Vi åt lite salladslunch, slappade lite i åkte sen in till Torrevieja för lite strosande och mat!! Hittade en kul affär med en massa småsaker:)! Köpte ett fodral till min IPad!!

Maten åt vi på El Muelle och det blev vitlöksbröd och sen hemlagad pasta ( carbonara för min del)! Mycket gott men lite för fett bacon...

Lite broderi ute i pation nu innan läggdags blev det! Nu e jag trött, det tar på kroppen att ha semester;)!!



Spanien:)!!

Då var man i Spanien, byn Quesada utanför Torrevieja!! Mamma o Nilla sitter o spelar Bouncing Balls så det knastrar i öronen så jag passar på att uppdatera:)!!

Morgonen började med en härlig promenad på 55 min- knappt 5 km! Köpte med oss en stor ciabata hem till frukosten och var även o sa "hej" till Sven o Marianne ( vänner till mor o far som bor på andra gatan)!!

Efter frukost så blev det en stund i solen och senare ett dopp i poolen!

Vi bestämde att vi skulle köra " halv 8 hos mig" nu varannan dag! Vi lottade och Nilla fick första dagen - idag!! Det var då lite nödvändigt med lite inköp av varor så vi åkte till Carrefour då det ändå var som varmast ute!! Det är en vääääldigt stor livsmedels och specialbutik, typ Maxi men 100 ggr större!! Köpte lite till min dag med!!

Nu sitter vi alltså ute med våra telefoner o dyl o spelar och är sociala:))! Så ni får lite bilder som avslut!!!

Äsch jag får skita i bilderna - de ville inte laddas upp...


Höst!!!

Nu är det minsann höst- mörkt ute o svalt på morgnar i kvällar o lite mitt på dan!!
Denna helgen har inte varit nåt undantag precis, igår var det myyycket regn som öste ner... Så det blev mest inomhus, efter att ha jobbat en stund på morronen!
Lite tradera- annonser la jag upp och sen var vi o hälsade på min morfar o hans Ulla-Britt ! Susanne o tjejerna var med och mamma(min)!
Evelina bakade kolakakor!!! Sen fick hon övernattningsbesök av Felicia. Hampus hämtade jag på konfirmationsläger och han var trött!!! Jag kommer exakt ihåg hur kul man hade på konfirmationsträffarna och de verkar ha minst lika kul nu!!

Idag har jag packat lite, gjort äppelmos m.m. Eve o Felicia gjorde äppelkaka!!

Imorgon lämnar jag Sverige för en vecka i Spanien, tillsammans med mamma o Nilla och det hörrni ska bli härligt!! Fast visst kommer jag att sakna mina älsklingar här hemma!!!

Så - ha en härlig vecka- jag återkommer:))


Ska det kallas massage?!!

FYYY vad ONT det kan göra med massage har jag fått erfara några ggr nu!! Men det har blivit bättre i alla fall!! Benen är det absolut värsta jag varit med om, faktiskt nästan värre än att föda barn;)!! Men - gör det nytta så är det ju värt det!!

Idag fick jag hoppa över körträningen (allltså inte köra bil utan sångkör), då jag var tvungen att jobba! Vill inte ha det för rörigt då jag åker till Spanien på måndag... Dessutom ska jag o Britt-Marie åka på en invigningsfest på torsdag o måste lämna jobbet redan kl 12! Så - det fick bli tisdagskvällsjobb!!

Detta medför också att jag kan behålla min lediga dag imorgon - måste tvätta lite, packa o fixa!! Och köra nån form av motionspass!!

Nu ska jag plocka lite på skrivbordet, förstår inte vem som stökar till där HELA tiden!!!

Avslutar med en bild från jobbet;))

Nu är det september och vet ni vad ?!

Nu är det verkligen så att jag VILL komma igång o skriva lite här - regelbundet menar jag och då förstås mer regelbundet än tidigare! Kan ju va otroligt kul att läsa själv om inte annat;)!!
 
Det är onsdag idag och jag är LEDIG!! Ja från jobbet... Men faktiskt nästan hemifrån med:)! Klarade av så mycket i helgen med min duktiga Evelina så det är faktiskt bara lite tvätt att ta hand om idag och det bästa av allt är ju då att det ser ut att bli torkväder - WII!!!!
 
I måndags, alltså i förrgår, så var vi ett gäng från jobbet som startade upp ett "kom-igång-med-kost-o-motion" program!! Det var inte vi som drog igång det alltså, men vi är deltagare! Det var Anna från Welliwate och Miro Zalar som hade hand om detta tillsammans med Friskis o Svettis som samarbetspartner:)! Detta var väldigt intressant och roligt!! Har BARA hört positivt från de andra som var med!! Vad gjorde vi?!
 
Jo, först av allt så "scannade" de av kroppen och gjorde en mätning av muskler, fett, proteiner och allt sånt! Man fick då även se hur mycket man "bör" väga med kroppens sammansättning och då går man inte på BMI utan på hur mycket muskler kroppen har och sådär... Och vet ni vad - jag var alldeles FULL AV MUSKLER och hade inget fett alls;)!! Haha - mig lurar jag inte!! Detta var himla intressant och dessutom glädjande för mig, då jag inte "behöver" gå ner till 70 kg som BMI visar utan faktiskt till 73,2! Så jag har 3 kg mindre att bli av med:)!! Detta var ändå ett intressant papper vi fick och om 10 veckor ska vi göra om samma test och då VILL man ju verkligen att det ska se helt annorlunda ut!!
 
Sen blev det en väldigt intressant föreläsning av Mira Zalar och man kände igen sig i det mesta som han sa! Det fanns många små tips i hur man ska komma igång på ett bra sätt och ganska enkla små saker!
 
Efter detta blev det så dags för Miros "uppvärmningsprogram"! Jo det hette faktiskt så, men efter detta 30 minuter långa programmet så var vi alla mer döda än levande;)! Men vad KUUL det var! Efter uppvärmningen så var det BIP-test och det var kul men jobbigt! JAg kom upp på Nivå 4,6 nu och minsann har jag som MÅL stt klara i alla fall till nivå 6 vid nästa tillfälle, bättre att ha ett rimligt mål än att jag säger att jag ska klara nivå 10;)
 
Lite sammankoppling på det sen och så fick man gå o duscha:)!! En härlig eftermiddag med ett härligt gäng och såå kul att det var så många som hängde på i detta - 17 stycken (2 var sjuka så annars 19)!
 
Vi har som morot att förbättra våra resultat med 10 % och då blir vi alla bjudna på en middag sen när vi e "klara"! Det finns även en pulsklocka o ett gå-band att tävla om, så nog 17 kommer jag att ligga i - pulsklockan VILL JAG Ha!!! Måste ha nåt att sträva efter:)!! Såå nu vet ni lite om detta projekt! Fortsättning kommer att följa!
 
Nu ska jag fortsätta min lediga dag!! Kramar till er!
 

RSS 2.0