Vilken härlig dag!!

Jaha då var det lördag kväll!! Precis hemkommen från Peters 40årsfest och samtidigt firade vi Isbelle som blir 16 den 3e augusti... Vi skulle träffas vid handelshamnen kl 17.45 och sen visste vi inte mer... Därifrån bar det sedan av med båt till Mjölnarholmen... Trevligt med överraskningar! Innan vi for dit så fick jag äntligen ge Peter sin present från mig .. det har jag längtat efter sedan jag själv fyllde 40 och fick vandrande pinnar av honom!! Av mig fick han då 2 st dansmöss med bur (förstås) ... Han blev riktigt förvånad men inte helt galen, som jag kanske trodde;). Han fick riktiga presenter med såklart!! 

Det var trevligt där ute och man fick tillaga sin mat själv vid bordet ,på varma stenar kan man säga... Jättegott!! Det fanns scampi, nötkött, kyckling och lax... Potatisgratäng till detta och lite sallad och goda såser!!  En trevlig kväll!!

Tidigare idag så var jag med Susanne, Mattias o Meja i Fridlevstad kyrka och "kollade" när Caroline och Roger gifte sig! Såå fina de var!!

Det var riktigt fint väder på fm, så då blev det faktiskt solstolen en bra stund!! Hade ändå varit uppe så tidigt och packat upp barnens klädväskor från Skåne m.m. Man måste få njuta av solen då den är framme!! Har lärt mig att unna mig det!

Men då säger vi så!! Avslutar med att säga att Meja bara är helt otroligt söt och lugn... Bara sov och åt och "hoppade" från den ena till den andra... :) . Sötnosen!! Men med såna föräldrar så kan det inte bli annat...;)

Fredag den 24/7-09

Idag började jag dagen med att lämna blod kl 7.45 - så var det med den sovmorgonen!! Efter det så hade jag tänkt köra ut till Saltö och gå en runda men det blåste rätt bra och jag hade glömt kofta hemma.Så... jag körde hem till Rödeby och gick här i stället. Sen bar det av till stan då de öppnade och då skulle jag fixa lite presenter. Isabelle ska firas i morgon också, samtidigt som Peter har sin 40 årsfest! Skulle fixa åt Susanne o Mattias med. Jag hade även tänkt att hitta nåt nytt att ha på mig i morgon kväll och otroligt nog så hittade jag i första affären jag gick till; Kapp-Ahl. Det blev 3kvarts jeansaktiga byxor, en svartvit top och en kofta.. Sprang även runt hela stan för att hitta en klänning till Meja i strl 50 som hon skulle ha i morgon - de ville gärna det! Så det blev till slut att jag hittade en på H&M och sedan gick jag till Åhlens som hade ett par stycken. De fick sen själva välja tänkte jag!
Det blev sen en liten fika hos mamma som har namsdag idag!! Gott var det med kycklingsallad o rågskorpor och så blåbärspaj med vanilsås - SÅ himla gott!!!

Henke körde sedan till Kristianstad för att hämta barnen, farmor o farfar körde alltså dit!! De var sen hemma vid 17 och då blev det lite tacogratäng innan vi åkte till BB. De var förstås såå nyfikna på lilla Meja!! De tyckte att hon var så himla söt och såg så jättestolta ut då de satt med henne i famnen!! Hon hade badat idag:). De valde förresten "ko-klänningen" från Åhlens, precis som jag trodde!! Får se i morgon hur hon ser ut i den!!


Nu blir det lite mys vid tv´n med barnen! Evelina har tagit fram sina dockor - hon blev nog väldigt glad för Meja!!


Puss o kram till mina vänner!!


Jaha - så var man mormor!! Omtumlande och roligt!!!

Klockan sex i morse så ringde "äntligen" telefonen och min älskade Susanne var på linjen!! Hon sa"du hade i alla fall rätt mamma"...och jag förstod att hon menade att det blev en flicka!! Själva så var både hon och Mattias helt säkra på att det skulle vara en kille:) . Men spelar ju roll alls - nu blev det i alla fall en Meja!!

Man kan väl säga att det känns som om jag varit med dem genom förlossningen... Igår skulle Susanne och jag ha åkt till stan på fm, för att handla presenter och lite sånt. Men på morgonen så fick jag ett sms om att hon nog inte skulle med, för hon hade rätt ont! Det har ju varit så några gånger förut, men gått över! Nu hade jag kontakt med henne med jämna mellanrum under dagen och kl 16 frågade jag om hon ville komma och hoppa studsmatta;), men nej... Så då förstod jag att det kanske var mer på g än innan! Så... jag gick och la mig kvart över elva, efter en promenad och fika med min "gamla" vän Julia. Men kunde jag somna?  Nej - klarvaken som tusan! Försökte och försökte... Kl halv två ringde Mattias och talade om att de var där sedan en timme tillbaka och att Susanne var öppen 9 cm då hon kom in! Det var jäkla bra kämpat måste jag säga.... Sen kunde jag ju ABSOLUT INTE somna!! Låg och grubblade, funderade, räknade efter ca när de skulle kunna ringa och allt möjligt... Klockan ringde kvart över fem och upp steg man, utan en enda blund i ögonen - sov kanske 2x15 min. Så jag hoppas att de kände mitt fulla stöd därifrån sovrummet;).

Som sagt - det blev en tjej och hon var 50 cm och 3470 g - lagom stor... eller liten - för de är ju såå små!!

 Visst e hon underbart söt?!!



Min snälla mamma var sedan och hjälpte mig på jobbet fram till lunch, då pappa bett henne och sagt att det var en trött mormor på jobbet:). Tack snälla mamma - hade inte blivit bra utan dig!!

Tog sedan en tur in till Lindex för att köpa några tjejkläder till henne! Men det fanns inte ett enda plagg i strl 50 - ville ju ha nyfödd-kläder... Så det blev mumin-kläder och pyjamas i rosa-rött i strl 56... Var inte så mycket att välja på - är väl mitt emellan höst och sommar! Det blev sedan en 2-pack bodys med mössa på Maxi i strl 50... Sen hade jag ett fårskinn som jag köpt på Gekås i förra veckan!! De blev så glada!! Gamlamoster Nilla skickade också med en paket!!

Hampus o Evelina är ju hos farmor o farfar i Skåne och de blev förstås glada och så lite besvikna då de inte var hemma - men de ska få "hälsa" på sötnosen i morgon!! För såå söt hon är - som en liten docka!!! Blir tårögd när jag tänker på det!!  Lättrörd som man är!!

Man funderar mycket då man ska bli och har blivit mormor - som alla andra ggr då någon får barn!! Det känns så overkligt att min egen lilla Susanne nu har fått en egen bebis - tycker att hon nyss var en liten tjej!! Skönt att hon har en sån snäll och go kille som Mattias!! De kommer att bli en härlig liten familj!!



Det mesta idag har ju faktiskt kretsat runt detta - men jisses jag skrev ju inte att jag ju var inne och hälsade på dem efter jobbet!! Så himla små de är bebisarna! Men så mysigt att bara sitta med henne i famnen och bara titta på alla söta små delar av kroppen, som igår låg inuti Susannes mage!! Naglar, öron, näsa och allt - hur kan det bara bli lika perfekt nästan alla gånger!??

Jaha annars var man ute i skogen i två timmar igår och plockade blåbär, tillsammans med Nilla + familj och mamma. Det finns verkligen MASSOR av blåbär!!! Hela skogen full!! Det blev runt 2 liter för min del!! Då vi plockat klart så blev det fika i skidbacken och det var ju GOTT!

Men nu ska jag ta ett litet "race med dammsugaren" här och sen blir det en lugn kväll med stickningen eller nåt!! Sen ska jag SOVA och det hoppas jag att Susanne, Mattias och förstås Meja också kommer att få göra!! De var så trötta och Susanne hade så ont - man kommer ju ihåg hur kul det var att sätta sig och så;(... aj aj! Men man får ju en rejäl belöning!!! Puss o kram alla vänner därute!!


RSS 2.0