I väntans tider!!

Åh vad man blir trött o nervös?! Evelina hittade en klänning på Tradera härom dagen, som hon ville köpa till galamiddan vi ska på på lördag! En superfin, helt ny klänning! Betalade samma kväll som auktionen gick ut och mailade o bad henne skicka den så fort som hon kunde! Mailade igår igen, då den inte kommit och hon skrev då att den var skickad. Jaha - den kom i alla fall inte idag heller och nu börjar det bli lite jobbigt... Hon blir galen om den inte kommer:(! Så vill ni hjälpa till att hålla tummarna så tackar vi!!


Spöken - tror ni på dem?

Kollar lite på " det okända"! Tror ju inte på spöken precis, men lite läskigt är det ändå!! Tur man inte har såna i huset... Mer än oss själva då;)!

Innan det så blev det lite strykning och tvätt och middag! Jobbet flöt på som tusan idag men konstigt var det på nåt vis... Britt- Marie var sjuk och det är inte vanligt!! Kändes lite konstigt;)! Hoppas hon kryar på sig! Imorgon blir det ett rejält ryck på jobbet och fixa till här o där! Sen blir det ett par dagar ledigt, både min vanliga lediga dag o sen på torsdag så ska Evelina till käkkirurgen för lite operation av en tand, som ska anslutas till tandställningen! Så då ska jag pyssla om henne:)!

Men nu ska jag väcka mina sällskap här som sover i soffa o fåtölj:)


Träningsvärk!!!

Jajamensan -träningsvärk har jag efter Annas crosscountrypass igår, men det är inte i benen... Nej mina triceps o bak i axlarna känns det ordentligt kan jag meddela!! Skönt i alla fall- jag har ju inte fuskat precis:)!
Har varit o städat på Rosenholm i gympahallen! Oj vad det blev rent:)! Så nu får vi se vad dagen bjuder på fram tills vi ska på kalas hos mammi som fyller 40 plus idag igen;)!! Grattis!!

En bild från igår med barnbarnsmys;)


Lite besviken....

Ja det blev jag faktiskt när jag vägde mig i morse... 0,2 kg är jäklar inte mycket när man bara ätit rätt hela veckan:(! Men- jag ger inte upp denna gången... Kanske blir jag gladare nästa vecka?!
Det visade i alla fall minus på några ställen då jag mätte mig och då blev jag lite glad!! Låret -2 cm, navelhöjd -2 cm, byst-3 cm och mellan navel o byst - 4 cm. Alltså runt...
Jag har verkligen varit duktig, jag måste tillåta mig själv att säga det- inget godis och inga kakor ( jo som jag bakat själv utan socker)... Ikväll unnar jag mig själv 3 godisbitar, precis som förra lördagen:)!


Spa-helg... Redan snart en vecka sen!

Ojoj - jag undrar vart veckan tog vägen?! Skulle ju berätta om vår Spa- helg på Ystad Saltsjöbad! Vi var där lördag till söndag och som sällskap hade vi Mats o Britt-Marie, goda vänner!! Vi hade jättetrevligt med shopping, lunch på stan, bad, vila, massage, music quiz och 3-rätters middag på lördagen! Efter en god frukostbuffe' på söndagen åkte vi hem igen! En mycket trevlig helg:)!

Veckan har innehållit en del tandläkarbesök med Evelina, som fick sin tandställning i måndags och hade lite plattor som lossnade där i början! Men nu har de hållt sig bra! Hon har haft ont några dagar o haft svårt att äta, men det går bra nu! Båda barnen har även varit hemma några dagar då de haft ont i halsen och varit genomförkylda:(! Det är också bättre nu!!

Med mitt LCHF så går det väldigt bra!! Jag har verkligen blivit av med sötsuget- barnen har ikväll suttit runt mig o ätit godis o ostbågar, men nej - jag är inte ens lite sugen o det känns BRA!! Trodde aldrig att jag skulle bli av med det... Så imorgon väger jag mig igen o har tänkt mäta med, för det kan vara kul o se om det händer nåt alls...

Så jag ska snart lägga mig o ladda hela natten för ett löppass " crosscountry" imorgon bitti kl 9:)! Så snart säger jag - god natt:)


Vikten...

Det blev 0,9 kg minus förra veckan! Får vara nöjd med det, men jag trodde nog att det skulle vara lite mer... Men - med oss kvinnor så påverkar ju även andra saker emellanåt, så vi får se nästa lördag:)! Återkommer imorgon med info om helgen, orkar inte nu--- gäääsp!!! Godnatt:)


Första veckan avklarad!!!

Min första vecka med LCHF avklarad ja!! Faktiskt riktigt stolt att jag klarat det, hade verkligen kommit in i jäkligt dåliga vanor innan... Men det går faktiskt som en dans nästan:)! Får kanske bli något " utsvävande " i helgen , när vi spaar men våra vänner:)! Men jag har bestämt det innan och tänker hålla det så!!

Imorgon ska jag väga mig o se om det blir nåt positivt resultat där med... Liite borde det ju bli i alla fall... Får se!

Dagens bilder kommer från frukost o middag- mycket gott!!!


" Jag saknar dig" - hjärtat smälter!!

Idag på jobbet så fick jag ett underbart härligt telefonsamtal - det var lilla Meja som ringde och sa "hej mormor- jag saknar dig"!! Tror ni att jag kunde säga att vi inte kunde ses idag??!! Nej - jag kunde inte!! Klart att jag tog en sväng dit- hon hade lite feber med så hon var extra eländig... Vi myste lite då hon vaknade ( hon hade slumrat till lite) och när jag skulle gå hem så sa jag att hon fick ringa när hon saknar mig nästa gång... Då säger hon till Susanne - " men jag saknar ju henne hela tiden"!! Lilla hjärtat - vilken glad mormor det blev - kände mig omtyckt::)!

Ikväll blev det Easyline på Wellness i Rödeby, blev härligt trött efter det!!!

Snart sovdags!!


Massage och fotvård!!! Mjukare kropp!

Började dagen med lite småplock och sen gav jag mig till stan för lite fotvård på Lavendelns Minispa:)! Åh vilka fina fötter jag har nu! Lite prat med såklart ...

Några små ärenden uträttades med när jag ändå var där... Det var kallt men såå fint o ljust!

Senare blev det dags för ett besök hos Gertrud - massören! Och vet ni vad??! Otroligt nog så hade det redan gett lite resultat med LCHF-kosten! Jag kände det med men Gertrud sa att det kändes väldigt! Härligt! Det är lite lättare att kämpa vidare då... Visst kändes massagen men liite bättre kändes det som sagt! Får se om 2 veckor hur det är då!

En promenad med Disa efter det så jag fick lite frisk luft med! Runt 6 minusgrader var det och så härlig frisk luft!!

Nu kör jag bara vidare helt enkelt - mina " värsta dagar" är över!! Suget har gått över - i alla fall så har det minskat drastisk:)! Det känns fint:)

Nu kollar jag vidare på Mästerkocken!!!

Avslutar med en bild på hur jag inte vill se ut:))


Jan. 16, 2013


Alkoholproblem... Nej!

Men idag har jag kommit till den dagen... Fyy vad sugen o hungrig jag är! Men jag vet att om jag står ut över denna dag så är det lättare sen ... Var kom alkoholen in?! Jo jag tänker på det där med abstinens, håller på att bli galen när man inte får ta nåt gott när man vill... Fast jag vill ju INTE, då visar jag mig själv vilken dålig karaktär jag har... Så - jag har inte syndat, även att jag blev bjuden på älslingsfavoritpåskäggen idag... Fick några i en påse i stället:)! Kan ta dem en dag sen när jag " blir" normal igen och unnar mig ett par bitar nån gång - men INTE nu!!! Bakar nu chokladbiskvier (LCHF) för att ha nåt gott att fika på när suget kommer! Bra att vara förberedd! Har gjort bottnarna och har dem på svalning...
Sen blir det körsång ikväll o då glömmer jag allt annat, får träffa alla underbara<3!!
Nu får jag göra nåt, så jag tänker på annat igen:)!


På tredje dagen...

Japp tredje dagen är snart avklarad med! Inga problem faktiskt - det känns riktigt bra:)!
Har ätit bra och motionen blev Disa-runda på 1 timme! Svårt att gå superfort då det är ganska moddigt igen... Men svettig blev jag i alla fall:)!

På jobbet flöt allt på bra tycker jag, hann med en del och förberedde morgondagen med! Det har varit väldigt konstigt med kunder idag , ena stunden kö o nästa stund stendött... Svårt att planera då;)!

Här hemma blir det inte så mycket idag, lite idrottsgala sen och lite räkningar att lägga in! Lagom start på veckan:)

Vi säger så!! V


Dag 2 avklarad! Och lite ommöblering i hallen!

Ja, denna andra dag har med gått jättebra:)! Oopsie, kokt ägg o makrill blev frukost. Lunch blev falukorv ( köttig) med lite lök o grädde m passerade tomater. Middag blev det med - tacos men med oopsie i stället för tacobröd! Har ikväll även bakat " pizzabottnar/ polarbröd , får se om de blir goda:)! Ser goda ut, men de sjunker som bara den då man tar ut dem från ugnen...

Har även tömt akvariet ikväll, har gett upp det nu... Bara jag som fixar med det, så nu säljer jag. Passade egentligen bra nu, när vi fick en så fin sekretär efter Henkes mormor ( som gick bort nu i december) och då passade den såå bra där akvariet stod! En fin porslinsdam o två ljuslyktor pryder sekretären, även dem från Annalisa!

En timmes promenad med Disa i ett ok tempo i eftermiddags, så dagen blir godkänd:)


Första dagen med LCHF!

Jag måste nog säga att denna första dagen flutit på bra:)! Ägg o bacon till frukost, pannkakor till lunch ( supergoda) och hamburgare med ost, ägg och oopsies till middag! 45 min intervallträning på löpbandet på Wellness:)! Känner mig nöjd och har inte haft nåt sötsug ( som jag har heela tiden annars)! Har läst på o kollat o googlar o allt, så detta SKA gå bra- både för viktens skull och kanske att då kroppen kommer att må bättre... Får ge det en ärlig chans i alla fall!!


Gillar snö men inte blåst...

Varför måste det blåsa?! Ingen vet såklart!! Men det blir kallt som 17 i alla fall o det gillar jag inte:(!
Imorgon kör jag igång med LCHF, då jag fått rekommenderat att testa det från min massör... Min kropp e såå spänd hela tiden o kan det bli bättre av det här så kan det va värt ett försök! Tappa några kilon med är ju extra bonus:)! Så jag har läst på o kollat in o allt, så imorgon börjar jag...
Snart bär det mot arenan för gymnastik!!


Döden- vi pratar aldrig om det...

Idag har vi varit på begravning - det var Henkes mormor som begravdes... Det är en sån konstig känsla som kommer i mig när det närmar sig en begravning - troligen e jag inte ensam om det... Alla gamla känslor från farmors begravning kommer fram ( det var min första och hemskaste) och man funderar o tänker...
Det är nåt man sällan pratar om - jag pratar heller inte om det... Men vi har ett enda liv och emellanåt blir man påmind om det och det skrämmer mig lite... Det kan ju gå fort och det kan gå sakta, man kan va ung eller gammal och en massa olika sätt... Man kan bara inte förstå att ena dagen så finns man o nästa dag finns man inte mer...
Usch detta blir ganska flummigt känner jag... Men det är bara lite skönt att få ur sig det... Jag hoppas att vi alla kommer att leva livet o vara lyckliga så gott det går...
Vila i frid Annalisa!!! <3


Vad mööörkt det är då:(!!

Varför försvann snön??!! Det var ljust o fint när den låg - nu är det bara o... Blääähhh vad mörkt det är o grått o så läser man på tidningen " nu kommer högtrycket"!!! Men hallå - vi vill väl i fridens namn inte ha högtryck nu , kan de inte spara det tills i sommar för DÅ vill vi ha det!!! Nu ska det inte vara 9 grader som det var idag... Nej minsann - det är ett jäkla konstigt väder nuförtiden!

Hampus o Philip har varit ute o paddlat idag - den allra mesta isen har försvunnit... Hu - för mig låter det svalt att paddla! Men de är duktiga och de har ju nåt att jobba mot - SM i Luleå i sommar! Philip är alltså hans kompis i Eskimå:)! Eskimå är kanotklubben för er som inte vet det!!

Imorgon ska jag va ledig och hoppas att jag kan sova liite längre i alla fall! Får passa på när inte barnen ska upp i skolan - snart är det dags igen!

Nehej - en uppryckning nu...baj baj!!


2013!! Årets första dag!

Jaha då var det nytt år igen- vad fooort det går mellan nyåren...

Nyårsafton firades för ca 13e gången ihop med syrran o hennes familj- denna gången var vi hos oss! Menyn bestod av förrätt ; mandelpotatissoppa med bacon, varmrätt; smördegsinbakad oxfilé med potatisgratäng o vitlöksost! Desserten blev glacé au four!! Det var väldigt gott o omtyckt alltihopa o det känns ju alltid bra:)!
Lite femkamp hade vi; planka, Singstar, sport på Kinekt, gissa vikt, längd o antal... Mitt lag vann inte...

Idag har tomtarna flyttat hem men gardiner o ljusstakar o granen är kvar- ska ta det efterhand! Det blev även en stunds inventering på jobbet så går det smidigare imorgon:)! Annars har dagen bestått i att "töja ihop magsäcken" lite efter allt slarv i helgerna! Får börja tänka beach 2013:))!

Så - god fortsättning!!!


RSS 2.0