Isla de Lobos - en fantastiskt vacker liten ö!

Ja det var det verkligen!! Vi tog en utfärd dit idag så vi blev hämtade av buss utanför hotellet kl 9,20. Den tog oss till Playa Blanca ( ca 30 min ) där Catamaranen Graciosero väntade på oss ( och några till😅)!!
Färden ut till Isla de Lobos tog ca 40 minuter och sen hade vi fri tid där tills båten skulle hämta upp oss igen 3 timmar senare! 
Det är en liten ö som är obebodd - 4,5 kvadratkilometer stor. Namnet kommer ifrån Lobos som betyder varg och fram till ca 1920 så levde det "sjövargar" där...
Det finns en vulkan man kan gå upp till - ca 40 min upp o lika mkt ner! Det finns även en underbart ljuvlig strand - det kändes nästan som man var i Västindien... Och så finns det en liten "fiskehamn" där det även finns en liten "restaurang" med glass, dryck o nåt lätt att äta... runtomkring en massa små laguner !! Såå vackert och mysigt!! Ville man välja att gå runt hela ön så finns det en gångväg som man går och det tar ca 2 timmar runt! Man ser över till Fuerteventura också från ön.
 
Vi valde stranden först och det var såå härligt o klart i vattnet! Innan båten skulle hämta oss igen så gick vi för att titta på den lilla hamnen och köpte oss varsin glass! 
 
På tillbakavägen så stannade vi till för snorkling o bad vid Papagayostranden - eller utanför den rättare sagt. Väldigt fint vatten även där. Då serverades dessutom lunch på båten med Sangria/öl/läsk. Lunchen bestod av kycklingbitar, pommes, kycklingvingar, potatis, getost, sallad, gurka, lök, tomat, paprika, bröd.... mycket gott! 
 
Efter detta stopp så var det bara 10-15 min tills vi var tillbaka i Playa Blanca efter en fantastiskt trevlig dag😍! 
 
Ikväll blev det en pizza på en av restaurangerna här nedanför / vi orkade inte åka in till "stan" ! Mycket god pizza som inte var det minsta flottig😋! 
 
Imorgon är det vår sista hela dag här.... vi kommer i alla fall hem utvilade😍!! 
 
Tack o Gonatt

RSS 2.0