...så började det...31/8

Första dagen på resten av mitt liv!! Som det förstås alltid är, men denna dagen var annorlunda!! Ja började mitt xtravaganzaliv, som jag kallar det - kommer senare att skriva "x" för att komma lättare undan... Med stavningen menar jag då!!

Hur var då denna dagen?! Det var "inskrivning" med Maria på X i morse kvart över nio... Det blev kroppsmätning, genomgång av material o drycker/soppor m.m. Då jag kom tillbaka till jobbet så blev det dags för min frukost (SENT) och då valde jag jordgubb... Den var god i smaken, men konsistensen är inte överdrivet trevlig - kanske skulle haft mer vatten i... Höll mig i alla fall relativt mätt fram till lunch, där jag tog choklad/toffeeshake. Den var godare än jordgubben, men det vet man inte vad jag tycker nästa gång... Har druckit MYCKET vatten!! Ca 3 liter minst!! Och kissat... Efter jobbet blev det typ hem o vända - Evelina skulle på sin första truppenträning på Rosenholm kl 16.30! Hon tyckte att det var ännu roligare än Rödeby och skulle gå på båda!! Medan hon tränade så tog jag mig en promenad på 6.5 km - det tog 75 min. Känner mig mycket duktig med tanke på att jag sprang Tjejmilen igår! Det kändes i benen kan jag lova - men jag gjorde det!! Glömde maten för en stund, för just då var det lite jobbigt!!

Då jag kom hem blev det åter bara att vända - kören skulle ju börja 18.30 som vanligt!! Så ... en kycklingsoppa blev det däremellan och det var verkligen inte gott!! Eller...smaken var god men det var nåt med konsistensen! Man lär sig kanske... Hoppas jag:)!!

På kören gick det bra - hade öppet hus idag! 2 nya var där; Julia och en som heter Ofelia! Rena Shakespeare!!hihi...

I helgen har vi varit i stora staden Stockholm för att bl. a. ta oss igenom (;) ) tjejmilen!! Jag var väldigt dåligt tränad, så med tanke på det så är jag nöjd med att ha tagit mig igenom mest springande ialla fall! Tiden 1.21 är ju ingen höjdare, men... sprang så mycket jag kunde ialla fall och känner mig nöjd! Mamma genomförde sin första mil skitbra - drogs med av stämningen och sprang lite hon med! Så hon har nog mest träningsvärk idag!! KUL har vi i alla fall haft med god mat, shopping (bara lite denna gång, bl.a. en julklapp till Meja), motion och allt!! Lite sent flyg hem igår var förstås lite jobbigt - försenat alltså - då man var ganska trött vid den tiden!! Men... hem kom vi ju:)!!

Batteriet är slut i min kamera men då jag laddat det så ska jag ladda upp några bilder!!

Nu e jag trött efter min första dag "utan mat"!!!

Kramar till er alla....


Oj vad tiden går fort!! 27e aug.

Redan snart en vecka sedan jag skrev sist!! Vart tar dagarna vägen?!

Idag är Meja 5 veckor - känns som om hon kom "igår"!! Idag fick jag ett riktigt LÅÅNGT leende av henne och man kan ju inte annat än smälta! Hon är såå himla söt så man kan kolla ihjäl sig bara...man känner sig fullt normal då man bara kan sitta och titta och le för sig själv i flera timmar!! Underbart!! Är SÅÅÅ glad att de bor så nära och att vi träffas så mycket - love them so much!! Mina andra barn också NATURLGTVIS!!! De har nu redan gått 4 dagar i skolan och är tröttare på kvällarna...och mornarna...

I helgen hade barnen sin långt planerade "cirkus blue vllage" här på vår uteplats!! Det var en lagom stor publik, som i pausen blev bjuden på blåbärspaj, kolakakor o kaffe! Helena o Håkan Grahn, Fam Steen, Koski-Vähälä´s, Welanders och så Susanne m fam var några av dem som var här... Barnen blev såå förvånade o glada då Helena o Håkan tackade dem med varsin fin mugg med kungligt godis i!!! De var riktigt duktiga!! Barnen alltså...

Denna vecka har bara flutit på! Måndagen var det jobb till 15 och efter det blev det en promenad med Susanne o Meja här i Rödeby. Pannkakor till mat och sedan var det körens "premiär" för höstterminen! Det var kul att komma igång igen med det och vi fick många nya sånger som var fina!

Tisdag var det jobb och så hade Evelina konståkning - Henke "tog" detta då det inte blev brottning för Hampus (förkyld). Jag passade på att stryka undan tvätten - stod på uteplatsen och gjorde det och att det kan vara såå mycket roligare att stå ute!! Tanken var att jag skulle ut på lång promenad efter det, men Henke fick ge sig till maxi där en frys läckte gas... Kom inte hem förrän 23.

Onsdag var igår och då var man ledig!! Började dagen med att handla direkt då jag lämnat barnen. Plockade in detta, städade undan (hade inte hunnit bli så mycket) lite och åkte sen upp till Susanne och vi tog Meja med ut på promenad!! Ca 1 timme blev det! Lagom att jag hann att hämta Evelina då hon slutade 13,20. Blev lite slappande i solen sen - underbart väder med SOOL!!!  Vid halv fem var det dags för Evelina att börja truppgympan - som hon längtat efter sen flera år tillbaka! Hon älskade det verkligen och det är ju kul! Perfekt kombination med trupp o konståkning!! Blir måndag o onsdag gympa och tisdag torsdag konståkning - skönt att klara oss utan helgträning!!

Idag var det jobb och det var rätt mycket på jobbet!! Susanne var på jobbet då jag skulle sluta, så det blev lite prat, sen åkte hon med hit en sväng! Och "fisen" med förstås! Fisen ja... Skulle byta på henne innan då hon bajsat och när vi luftade stjärten och pratade lite så ... oj då kom det kiss o mer bajs... Så det blev en liten renbäddning kan man säga!!  Men vad gör väl det?! 

I helgen är det tjejmilen i Stockholm! Ska bli spännande att se om man klarar av detta! Blev ju lite "väggen" med min löpträning, började nog för tufft... Men - jag ska göra mitt bästa - ger ju inte upp såå lätt! Mamma, syrran o svägerskan åker med och vi ska ha en trevlig helg hoppas vi!

På måndag sen är det dags - mitt nya liv tar fart!! Kl 9.15 ska jag vara hos Annika på Xtravaganza och göra min kroppsmätning! Sen är det soppor som gäller fram till dagen innan dopet! Sen blir det "vanlig mat" tills Cypernresan är över och då ser vi om det blir fler "soppveckor" eller hur det ligger till!! Snälla alla - håll tummarna för att detta ska gå bra! Tror verkligen på det och känner mig enormt motiverad så... nu gäller det!! Ska försöka blogga om det så kan ni följa mina humörsvängningar;) .. För Therese som undrade var detta ska öppna så är det på Rosenholm - helt perfekt för mig då Evelina ska träna där 3 dagar i veckan!! Bra att kunna kombinera så man inte behöver träna EFTER barnens aktiviteter... Man är ju rädd om den fria tiden!

I morgon ska jag o Susanne iväg till blomsterlandet och Rusta och kolla in lite blommor och sånt! Sen blir det flyget kl 16.30!! Så... Ha en härlig helg alla mina vänner ! God natt!!

Jaha då var det fredag... IGEN!!

Fredag kväll!! Sitter o kollar lite friidrott - ska se om det blir något höjdhopp eller hur det går i regnet...

Idag har jag haft en hel mysig dag tillsammans med Susanne, Meja, Hampus o Evelina (fast de senaste 2 har mest lekt själva...). Susanne kom med Meja i morse vid halv nio, efter att jag varit ute på 45 min snabb promenad och duschat!! Susanne skulle iväg och ha omtenta, så då skulle lilla Meja vara här medan!! Inga stora problem att passa den lilla fisen... Hon sov då hon kom så jag la henne på våra sängar en stund, medan jag fixade lätt frukost till barnen. Sen vaknade hon till och var lite ledsen, så vi tog upp henne lite. Sen satte jag mig med henne i uterummet, fällde ner stolen och la henne på min mage och så bara myste vi...Åhh så härligt det är att vara mormor!! Susanne kom tillbaka strax före halv elva och då hade vi lite "riktig" frukost!! Gick senare en liten sväng, men den blev bara liten, då det var så varmt och Susanne hade ganska ont i skallen!!

Kl 15 så var jag på XtraVaganza som ska öppna i Karlskrona i oktober, men de tjuvstartar i september!  Det är ett viktminskningscenter, med hela paketet kan man säga - mental träning, kostråd, träning m.m. Har skrivit kontrakt med dem idag - nu SKA jag ner 10 kg till!! Blir spännande!!

Igår var det semester, då även fritids var stängt!! UNDERBART väder var det och vi hade en härlig dag hemma!! Ja fast Evelina var på Barnens gård med barnkören och Hampus o jag var på Team Sportia och köpte honom lite nya skoltröjor!! Och nya innegympaskor... Annars njöt jag mest av solen, plockade lite ute och lite sånt!! Får allt passa på - man vet aldrig hur länge värmen o solen stannar!!

Onsdagen var vi på Barnens gård "hela familjen" - Susanne, Hampus, Evelina och Meja. Malin Koski med barn+kompisar var där med och även grannarna Anna, Henke o Alex! Var en underbart härlig dag där, vi grillade korv till lunch och det var mysigt!!

Helgen som vi har framför oss är rätt lugn - i alla fall lördagen! Hampus o Evelina ska på var sitt kalas, varav Evelinas är med övernattning! Sen på söndag är det dags för barnens "cirkus" som de tränat för såå länge nu; Hampus, Evelina o Kajsa!! Kalas hos Lovisa står också på programmet!!

Så... Ha det bra alla vänner!!!Kraaam

16e augusti 2009

Jaha idag är det 13 år sedan vi förlovade oss!! Jisses vad många år... Tiden har gått såå fort! Nästa söndag har vi 12-årig bröllopsdag, så det blir mycket jubileum nu;)... Vi brukar inte fira förlovningsdagen så mycket eftersom vi har bröllopsdagen så nära inpå...

Igår hade vi personalfest på kvällen och tidigare på dagen så var det kappseglingstävlingar mellan olika företag i Karlskrona. Vi på Maxi hade 7 lag! Ett av våra lag gick till final; Denise, Sara och Sofia. De vann!!! Så himla spännande var det att stå och kolla i det jäkla regnet... Som pris fick de från "sailet" två biljetter var till Lars Winnerbäck, som kommer till Telenor Arena i november. Från Maxi fick de 1000 kr var i kontanter och jag tror nog att de var helnöjda med sin insats!!!

Personalfesten blev väldigt lyckad även i år! Vi möttes upp utanför Nivå och gick gemensamt ner till sailet, där vi skulle ha festen i ett tält där! Välkomstdrink, Buffé med kyckling, strömming m skagenfyllning, fläskfilé (som jag missade?...), potatisgratäng och gott hembakat bröd + lite smått annat... Kaffe och morotskaka från maxibageriet till dessert och det var STORA bitar kaka!! Gott!!!

Underhållningen stod Jens Sporron för, som är helt otroligt duktig både på keyboarden och sången!!! Staffan Hellstrand gjorde ett gästspel med sin "Lilla fågel blå" och sen var det en kille som körde en musik quizz tävling, som var trevlig!!! Alla var på ett otroligt trevligt o glatt humör, så det blev verkligen lyckat!! Peter o Pella blev firade med, som blivit 40 resp 30 år!!!

Vi var hemma här vid halv ett, så det var rätt lagom tid för att orka leva vidare livet idag;)... Lilla Meja var förresten med också och hon sov hos mig säkert i 2 timmar!! Med min tumme i örat!! Det var rätt hög ljudnivå ju, men hon stördes inte som det verkade, så tummen var nog effektiv;)!!! Lilla fisen...

Idag har jag varit rätt duktig ute i trädgården om jag får säga det själv!! Rensat rabatten (min låånga rabatt!), nypit av alla vissna blommor från Rhododendronbuskarna, rensat längs med huset, så vi kan få dit stenläggningen snart, räfsat lite och fixat!! Tvättat, plockat in tvätt och småplockat!! Härligt att ha en dag att bara vara hemma!!

Nu blir det lite koll på friidrotten, kul att se Rödebyfolk i VM!!  Sen är det ju final i 100 meter ikväll med!!

God natt alla där ute!!!  Bilder kommer senare från festen!!

12e augusti - 21 år sedan Susanne föddes!!

Jaha... tänk!! För 21 år sedan vid denna tiden så hade man en liten tjej i famnen - bara lite drygt en timme gammal, 2910 g och 49 cm och så sööt!! Man var världens stoltaste mamma som snart skulle fylla 22 år!!!  Man hade gått i den där jäkla korridoren på förlossningen fram o tillbaka i två dagar, så det var underbart att hon äntligen kommit ut!!! Susanne Therese hade kommit till världen - vilken lycka!!!

Självklart så är jag fortfarande världens stoltaste mamma, däremot ska jag förstås inte fylla 22 - men 43 - och även världens stoltaste mormor!! Susanne - nu har även hon fått en liten tjej - strax före sin 21-årsdag - så nu är även hon världens stoltaste mamma!! Allt börjar om igen - ett nytt liv och en ny liten person, som tillför alla så mycket glädje och beundran!!! Visst är livet underbart!!! Man måste vara rädd om det, njuta av varje dag och ta hand om varann!!

Jag är glad att Susanne o jag inte bara är mor o dotter, utan även goda vänner!! Så känner i alla fall jag och hoppas att även hon gör det! Jag vet andra som inte alls har bra kontakt med sin mamma eller sina föräldrar ochdet måste vara såå jobbigt o tråkigt!!

Det var i alla fall en dag med trevligt kalas och så - god smörgåstårta hade hon gjort Susanne!!! Sov gott alla där ute!!!

Lilla Tindra 1 år!!

Idag så blev lilla Tindra (Lindas dotter) 1 år - otroligt vad fort det året gick!! Var bjuden på lite kalas där vid 10 och "smet" ifrån jobbet en stund! Susanne m fam, Erika+Nils, Malin+Isak och en annan kompis till Linda - Sandra o hennes dotter Lovisa var där med!! Fick mysa o gosa lite med Meja - det var ju flera dagar sedan sist!!! Men vad kul det var att träffa dem alla!! Av oss (Susanne & co och mig & co) så fick Tindra en Fisherprice buss i rosa med lite passagerare i och hon verkade gilla den! Blev ingen bra början för stackaren, då hon precis innan vi kom ramlat framlänges och blödde ur munnen!! Fick en STOR fläskläpp sen - stackars liten ... på sin födelsedag och allt!!
Tack Linda för en trevlig stund med god fika och allt!!!

Äntligen har jag kommit igång med promenaderna igen - 3 dagar i rad nu i en "rasande" fart ca 1 timme per gång!! Riktigt kul o härligt!! Ska se om jag kan bli av med några kilon till tjejmilen och några till tills dopet!!! SKA bara!!!

Ikväll fick jag ett riktigt trädgårdsryck och fick en hel massa gjort!! Härligt väder och allt grävde fram min energi!! Ska se om vi kan få klart den sista "huskanten" med - skulle ju vilja ha hjälp med detta:)!! Får se om vi kan få gjort det på söndag eller nåt!! Trevligt att få det klart innan dopet!! Vi ska ha dopfikat här hemma och det blir trevligt!!

Nej nu får det minsann bli sängen!! Det drar i ögonlocken... God natt!!

Körhelg !!

Jaha i fredags em så avgick bussen från kyrkans parkering, med kören! Färden gick mot Helsingborg, där vi skulle tillbringa helgen! Stannade en "kortis" vid Mc Donalds i Hässleholm och då var vi några stycken som passade på att köpa glass - det var varmt så det "behövdes, om man nu kan säga så!! Var sedan framme i Helsingborg, vid Marina Plaza vid kvart över fyra och efter incheckning blev det middag (kl 17). En väldigt god 2-rätters blev det på hotellet; räktårta till förrätt och fläskfilé med rostad potatis o rödvinssky till varmrätt och jag måste säga att det var underbart gott!!   Bussen tog oss sedan till Fredriksdals teater, där vi skulle se "Lorden från gränden" med bl.a. Eva Rydberg och till vår stora förtjusning (och som jag inte hade minsta aning om..) Claes Malmberg!! En väldigt trevlig och KUL teater med en del repliker som inte ingick i manuset - det var ju då man skrattade så man höll på att skratta ihjäl sig!! En mycket trevlig kväll där, som sedan avslutades med lite vin/öl/cider, nötter, chips, sång och trevligt som bara den!!

Lördag morgon begav oss Nilla o jag till Helsingör direkt efter frukosten! UNDERBART väder var det, sol o klarblå himmel och allt!!  Vi gick sedan där och strosade, kollade i lite butiker (jag hittade present till brorsans dotter, som snart fyller 5...), åt lite glass och köpte ett par cider till senare på kvällen!!


Åkte tillbaka 13.10 och var snabbt uppe på toa på hotellet innan det var dax för avgång mot Sankt Anna kyrka, där vi skulle träna inför söndagens medverkan i gudstjänsten!! Det gick bara bra och Christina var supernöjd med oss och trodde nästan att vi sjungit hela sommaren;)!! Christina är alltså vår kantor!!


Vi hade sen lite fri tid och skulle inte äta förrän 19.30. Vi hann med ett snabbt besök på Kapp-Ahl innan de stängde och där hittade jag något sååå gulligt!! Satte oss sen en stund på "Hamnkrogen" tillsammans med flera andra från kören och jag köpte en cider och en mugg med nötter och det var en stor mugg cider! Kostade bara 42 kr. totalt!! Då var det typ "after work" efter 16.30 så det var mkt billigare!! Tur att vi kom senare än de andra...


På kvällen blev det middag på Idas, som låg ca 10 min promenad från hotellet! Nilla o jag hade beställt caesarsallad, det var det som lät godast på menyn! Men oj vilken tid det tog där, tog över 1 timme innan förrätten kom in!! Men... det var gott i alla fall och VARMT som fanken där inne!! Trevligt hade vi även denna kväll, men folk gick till sig lite tidigare, då vi skulle upp tidigt på söndagen!


Så var det söndag och vi åt frukost redan 7.30! Sen bar det av med bussen mot kyrkan! Det gick bara fint där. Jag fick bära korset, men det funkade bra och jag tappade det inte;)!!


Efter kyrkkaffet så bar det hemåt, men vi stannade vid Röstånga på Skärvalids naturreservat och kollade i nationalparken! Underbart vackert var det där vill jag lova!!!


Lunch blev det till slut på Röstånga gästgiveri och det blev oxfilé, potatis o pepparsås - mycket gott även detta!!! Efter detta stopp var det bara "gasen i botten" och vi landade hemma vid kyrkan vid kvart i fem efter en MYCKET trevlig helg med en kör som man nu lärt känna lite mer och på ett helt annat sätt!! Första men förhoppningsvis inte sista resan med kören!! TACK alla som var med!!!





Redan 2 veckor...

Tänk vad tiden går fort - lilla Meja är redan 2 veckor idag!! Hon ändras så för varje gång man ser henne (och det har jag gjort nästan alla dagar)... Hon är SÅÅ enormt söt det lilla livet!! Man sitter och bara tittar på henne och inte bara jag är fascinerad av henne förstås!! Hampus satte sig i en stol bredvid henne igår och satt nog och bara tittade på henne i ½timme!! Tänk... man tror verkligen inte att man "glömmer" så fort - det är ju inte evigheter sen Hampus o Evelina var så små!!

Jaja... stackars Mattias bara - som blev sjuk igår och vaknade med feber, spytt hela natten och allt... INTE kul alls - speciellt inte i denna värmen!! Hoppas han kryar på sig, han har nog saknat att mysa med lilla dottern!!

Det är ett nytt liv som börjat för oss alla och det är såå underbart!!

Igår natt var Evelina varm som en kamin... Vaknade sen med 39.3 i feber... Hon var inte pigg alls sen , utan det blev mest tv för henne! Hade 38.3 i morse och ont i halsen, kändes som halsfluss sa hon! Så vi ringde vc och fick en tid kl 13. De tog ett snabbtest och en odling för halsfluss. Snabbtesten visade inte något och odlingen fick vi svar på på måndag e.m.!! Lång väntan!! Hon är i alla fall lite piggare ikväll!!

HAr i alla fall varit hemma idag, sen kl 10, då Evelina inte ville vara själv (med Hampus i o för sig)... Det har varit SÅÅ varmt, så man har inte kunnat sitta ute långa stunder i taget! Men det blev ändå lite småspring, då jag var hos frisören 12 och vårdcentralen 13... Tog en hel timme där:(.

Har blivit lite tvättat och så med - perfekt torkväder!!

Susanne o Meja kom förbi nån timme, skulle lämna dopklänningstyg, som Henke o barnen ska ta med till Skåne i helgen, Margareta ska sy dopkänningen!! Hon passade på att mata henne, då hon var hungrig som tusan... Så smididgt att ha maten med sig så.

I helgen bär det av till Helsingborg med kören! Det blir första körresan för min del och även för Nillas... Synd att inte Malin kan med - hon ska på bröllop! Och Susanne så´klart, men hon har ju giltigt skäl hon med;).. Får berätta om helgen sen!!

På återhörande!!

RSS 2.0